Études de Médecine Vétérinaire en Roumanie

Inscription aux universités de médecine vétérinaire en Roumanie

55, Avenue des Vosges
Strasbourg – FRANCE

Ion Sion 11, 550155 SB
Sibiu – ROUMANIE

Mobile:
0673 943 799
Téléphone:
0040 757 294 329
Fax:
0040 369 419 585

Întrebări frecvente

Despre documente

Da. Diploma de asistent medical generalist este doar unul dintre documentele necesare pentru procesul de Recunoaștere profesională în Germania. Ministerul german are nevoie de mai multe acte printre care Certificatul de Conformitate de la OAMMR și un certificat acreditat de competențe lingvistice de germană, nivel B2.
Pentru a putea ocupa un post de asistent medical generalist, statul german trebuie să-ți recunoască meseria. Ministerul german verifică documentele și îți oferă un act prin care îți permite o angajare cu această încadrare.
Nu. Fără această Recunoaștere nu poți fi considerat muncitor calificat. Încadrarea ta în unitățile medicale din Germania va fi de infirmier.
Certificatul de Conformitate este un document care atestă faptul că studiile tale au fost făcute la nivelul standardelor UE și e modul în care statul român garantează acreditarea unității de învățământ pe care ai urmat-o.
Certificatul de Conformitate se poate obține după depunerea unui dosar la OAMMR-ul la care ești înscris ca AMG. Dosarul este trimis la Ministerul Sănătății, iar răspunsul vine în termen de 30 zile.
Documente necesare:

- cerere în care se vor preciza datele de contact
- copia actului de identitate
- copia legalizată după diploma de bacalaureat (*dacă există)
- copie legalizată după diploma de asistent medical generalist
- copie legalizată după foaia matricolă
- adeverință eliberată de unitatea de învățământ absolvită în care se precizează perioada în care au fost efectuate studiile universitare
- copie legalizată după documentele de schimbare a numelui (*dacă e cazul)
Documente necesare:

- cerere în care se vor preciza datele de contact
- copia actului de identitate
- copia legalizată după diploma de bacalaureat (*dacă există)
- copie legalizată după diploma de asistent medical generalist
- copie legalizată după foaia matricolă
- adeverință eliberată de unitatea de învățământ absolvită în care se precizează perioada în care au fost efectuate studiile universitare
- copie legalizată după documentele de schimbare a numelui (*dacă e cazul)
- adeverință de la angajator sau REVISAL (de la Institutul Teritorial de Muncă) care să ateste continuitatea în munca de AMG – minimum 3 ani din ultimii 5
Nu, iar pentru a putea lucra în Germania ca AMG, acest document e obligatoriu. Dosarul care va ajunge la Ministerul german trebuie să conțină și acest certificat.
Poți încerca să discuți la sediul OAMMR de care aparții și să afli dacă aceștia îți vor accepta dosarul. Nu toate OAMMR – urile din țară procedează la fel.

Despre limba germană

Pentru ca o angajare cu încadrare de Asistent Medical Generalist să fie posibilă, trebuie să parcurgem cursurile de limbă germană și să ajungem la un nivel intermediar B2, impus de statul german.
Cursurile se fac înainte de plecarea în Germania și însumează minimum 420 de ore pentru a putea ajunge la un nivel real de B2. Dacă începi de la un nivel 0 de limbă, atunci durata medie a cursurilor este de 8 luni. Cel mai important factor este disponibilitatea ta de a participa la cursuri.
Nu. Majoritatea cursurilor noastre pentru Asistenți Medicali Generaliști sunt online, însă folosim platforme lingvistice specializate pentru studiul limbii germane la distanță. Prezența la aceste cursuri este obligatorie și este necesară deținerea unui laptop/calculator echipat cu cameră video și microfon. Pentru o predare eficientă, e important ca atât tu, cât și profesorul și restul cursanților, să vă vedeți și să vă auziți. Veți parcurge împreună cele patru module lingvistice: ascultare, scriere, vorbire și citire.
Deși platforma folosită pentru exerciții poate fi descărcată și pe telefon, cea de predare are nevoie de un laptop/calculator pentru a rula.
mediClub deține propria catedră, iar cadrele didactice sunt profesori români de limbă germană, cu experiență în domeniu.
Da. Începând cu nivelul B1, vei avea cursuri speciale de terminologie medicală pentru a te putea obișnui cu denumirile echipamentelor și procedurilor de lucru, în limba germană.
Nu. Examenul de limba germană pentru Asistenți Medicali Generaliști va fi susținut online.
Avem mai multe tipuri de programe de studiu care acoperă mai multe intervale orare, inclusiv cel de 12/24.
Soluția e simplă. MediClub îți pune la dispoziție mai multe tipuri de cursuri de limbă germană, complet gratuit, pentru ca tu să înțelegi procesul de învățare a limbii. Trebuie doar să te înscrii.
Răspunsul variază în funcție de școala de limbă, care a eliberat documentul și dacă centrul lingvistic este acreditat în Germania. Documentele 100% valabile în toate landurile sunt cele eliberate de Institutul Goethe sau la TELC.
Profesorii noștri și departamentul de limbă germană nu te vor îndemna să susții examenul de B2 dacă observă că există lacune în învățare. Însă, dacă intervin emoțiile și nu reușești să promovezi examenul de limba germană pentru Asistenți Medicali Generalișt din prima încercare, atunci vom suplimenta orele de limbă și vei susține, din nou, examenul!
Da, chiar recomandăm acest lucru. Atenție! Pentru o comunicare și predare eficiente, doar asistentul medical, înscris la mediClub, va interveni activ la discuțiile cu profesorul și cursanții.
Da, se poate face o schimbare, însă e recomandat să se anunțe acest lucru cât mai devreme. De obicei, schimbările de acest gen se fac la finalul unui modul.
Da, poți să accesezi cursurile, însă asigură-te că diferența de fus orar nu îți va afecta prezența.